Pelit, 1957 yılında Ayan ailesi
tarafından tek bir pastane olarak kuruldu ve zaman içinde butik pastaneler
zincirine dönüştü. Kategorisinin en bilinen ve en köklü markası Pelit, Valonia’yı
2006 yılında Türk çikolata severlerle buluşturdu.
Valonia İsviçre’de kullanılan ileri
teknolojiyle donatılmış, hijyenik koşullarda üretim yapan çevreci tesisleriyle,
gelişmeye odaklı yatırımları, Belçika destekli Ar-Ge çalışmaları ve yüksek
standartlarıyla hak ettiği; TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS EN ISO
22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, BRC
Gıda Güvenliği Sertifikası, Helal ve Kosher Belgeleri de Valonia'nın
gururu ve işine duyduğu saygının göstergesidir.
Bugün Valonia, perakende ve toptan
olarak sattığı; pralinler, el yapımı spesiyal ürünler, sargılı, dekorlu
çikolatalar, draje ve madlen çikolatalar gibi ürünler yanında, pastacılık için
imalat ürünleriyle geniş bir ürün portföyü sunmaktadır.
POLİTİKAMIZ
- Çalışanlarına, yüklenicilerine ve ülkesine değer katan
bir kuruluş olarak, işini seven, sahiplenen, dürüst, kendini geliştiren,
bilgisini paylaşan ve verimli çalışmanın bilincinde olan personeliyle
birlikte; Sağlıklı ortam ve koşullarda kaliteli çikolata ve pastacılık ürünleri üretirken gıda güvenliğini
en üst seviyede tutmak,
- Hammaddeden başlayarak tüm aşamalarda gıda güvenliğini
ve helal şartları sağlamak, yaşam döngülerini inceleyerek çevre
boyutlarını kontrol altına almak, oluşan atık miktarını azaltmak,
faaliyetlerimizin standartlara ve ilgili tarafların beklentilerine uygun
olmasını sağlamak,
- Araştırma Geliştirme faaliyetlerinde bulunarak, yenilikleri
takip etmek ve sektörle ilgili son teknolojilerin kullanılmasını sağlamak,
- Sistemler ile ilgili olarak, ulusal ve uluslararası
mevzuata uymak ve gönüllülük esasına uygun olarak üye olduğu kuruluşların
şartlarını yerine getirmek, iç ve dış iletişimi şeffaf bir şekilde yerine
getirmek
- Kalite, Gıda Güvenliği, Helal, Çevre, İş Sağlığı ve
Güvenliği, Sosyal Sorumluluk ile BRC standartlarına uymak ve etkinliğini
sürekli iyileştirmek,
- Doğal kaynakları verimli şekilde kullanmak ve çevre
kirliliğinin kaynağında önlenmesini sağlayarak gelecek nesillere
yaşanılabilir bir çevre bırakmak,
- Çalışanını ve paydaşlarını en değerli varlığı olarak
görüp her türlü kaybı engellemek için gerekli İş Sağlığı ve Güvenliği
mevzuatına uymak, oluşabilecek iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı
kaynağında tedbir almak,
- Kuruluşumuzun bağlamı, kültürü ve yıllara dayanan bilgi
birikimiyle, tüm paydaşlarında katılımı sağlanarak müşterilerin Güvenli
Gıda, Çevre ve İş Sağlığı ve Güvenliği bilinçlerini artırmak,
- Ürün kalitesinden ödün vermeden müşteri beklentilerini
en üst seviyede karşılamak ve marka değerimizi korumak,
- Kuruluşumuz hedeflerine ulaşmayı etkileyebilecek risk
unsurlarının ve fırsatların kurumsal risk yönetimi yaklaşımı kapsamında
etki ve olasılığa göre tanımlamak, değerlendirmek, izlemek ve gerektiğinde
aksiyonlar almak,
VİZYON
Toplumun, “Güvenli Gıda”
tüketmesine ve sektörün gelişmesine katkıda bulunmak.
MİSYON
Klasikleşmiş
lezzetlerinin yanı sıra, her geçen gün artan ürün çeşidi ile müşteri istek ve beklentilerinin
ilerisinde olmak, insan sağlığını her işinin önünde tutmak.
İnsanların yaşamlarındaki birçok özel ana eşlik ederek, unutulmaz anıları arasında yer almak.
Müşterileri
ile 1957 yılından beri kurduğu özel bağı devamlı geliştirerek, büyük Pelit
ailesini genişletmek.